Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Rooming- in

  • A5_Noord_JBZ_Gezin_beschuitmuisjes__293.jpg

  • IMG_6350.JPG


Rooming-in

Ook na het afsluiten van het kraambed (8 dagen)zijn beide ouders van harte welkom om bij het kind te blijven slapen. Dan kunnen we samen voor uw kind zorgen. Dit noemen we rooming–in. Hoe meer de ouders betrokken zijn bij de zorg van hun kind, hoe fijner dit voor het kind is en hoe makkelijker de overgang is naar de thuissituatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw spullen, zoals maandverband en borstcompressen;deze neemt u zelf van thuis mee.


Wel vragen wij u om 's ochtends zelf het bed van uw partner weer in te klappen en de kamer op te ruimen.


Overnachting

Uw partner mag bij u op de kamer overnachten. De stoel op uw kamer kunt u ombouwen als slaapbank. Vriendelijk verzoek om nachtkleding te dragen. 's Morgens om 8.00 uur vragen wij u de slaapbank weer in te klappen en het beddengoed in de kasten op te bergen. U helpt ons als u uw kamer opgeruimd en netjes houdt. Dan kunnen we uw kamer goed schoonmaken.


Eten/drinken

u en uw partner kunnen tegen betaling bij de servicemedewerker een brood of warme maaltijd bestellen. Wij bieden u de mogelijkheid om uw eigen etenswaren te bewaren in de koelkast en eventueel warm te maken in de magnetron.

wanneer u na uw kraamperiode besluit in het ziekenhuis te blijven slapen, dan bent u loge en krijgt u eten van het ziekenhuis. Gaat u naar huis, dan vervalt het logé recht, en kunt u tegen betaling een maaltijd krijgen. 28 dagen na de opname dag vervallen de rechten op loge. Natuurlijk bent u dan nog steeds welkom om te blijven slapen.


<< Terug naar de onderwerpen