Couveuseafdeling Jeroen Bosch Ziekenhuis

Geboorteloket


Aangifte van geboorte
Als een baby in het Jeroen Bosch ziekenhuis geboren wordt moet u hiervan aangifte doen bij de Burgerlijke Stand van de gemeente 's-Hertogenbosch. U moet in principe binnen drie dagen na de geboorte aangifte doen.


Geboorteloket: aangifte van uw kind in het ziekenhuis

Wij vinden het heel belangrijk dat de moeder ook bij de aangifte van het kind kan zijn. Daarom kunt u uw kind ook in het Jeroen Bosch ziekenhuis aangeven. Dit kan op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Het geboorteloket werkt op afspraak. U kunt hier deze afspraak maken. U moet hiervoor zelf een afspraak maken, de verpleegkundige kan dit niet voor u doen. Wilt u aangifte doen voor een meerling? Dan raden wij u aan om een dubbele afspraak te maken.


Wat heeft u nodig om aangifte te kunnen doen?

- Uw trouwboekje of de erkenning
- paspoort van beide ouders
- geboorteformulier (van de kraamafdeling).


De vader is verplicht aangifte te doen van de geboorte, ook al is hij niet bij de geboorte aanwezig geweest. Als de moeder niet getrouwd is, of de vader geen aangifte kan doen, moet iemand die bij de geboorte aanwezig was aangifte doen. Dit kan bijvoorbeeld een arts, verloskundige, familielid, vriend of vriendin zijn.


Niet Nederlandse nationaliteit
Mensen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben kunnen geen aangifte doen in het JBZ. Voor deze aangifte heeft de Burgerlijke Stand meer gegevens van u nodig die zij moeten nagaan voordat uw kind ingeschreven kan worden. Zij willen u graag in een keer goed helpen. Vandaar dat dit alleen kan bij de Burgerlijke Stand van het stadskantoor.

Ook hiervoor kunt u online een afspraak maken.


Meer informatie kunt u op de website van de gemeente s- Hertogenbosch.


<< Terug naar de onderwerpen